FAQ
Mitä on kylmäpuristettu mehu?
Kylmäpuristettu mehu tarkoittaa, että mehu puristetaan kylmässä lämpötilassa, hapen saannin ollessa minimaalinen ja ilman kuumennusta. Näin säilytetään ravintoaineet, maku ja väri.Miten mehu kestää 45 päivää ilman pastörointia?
Käytämme hämmästyttävää teknologiaa nimeltä HPP (high pressure processing), jonka avulla voimme pidentää säilyvyyttä ilman, että maku, väri tai ravintoaineet kärsivät. Käytännössä mehupullot laitetaan vedellä täytettyyn kammioon, jonka paine on 4000-6000 baaria.
Samaan tulokseen päästäisiin myös laittamalla mehupullot merenpohjaan, mutta se tuntuu hieman hankalammalta 🙂Miksi mehu erottuu?
Kylmäpuristetun mehun kerrostuminen on täysin luonnollista. Se voi riippua esimerkiksi reseptistä ja siitä, kuinka paljon hedelmissä on luonnollista pektiiniä. Ravista pulloa ja nauti!Mistä Råsaftin hedelmät ja vihannekset ostetaan?
Ostamme hedelmät ja vihannekset aina sieltä, missä ne ovat parhaimmillaan sesongin aikana, mieluiten ilman turhia välikäsiä ja mahdollisimman paikallisesti.Miksi mehu ei maistu joka kerta täsmälleen samalta?
Raaka-aineet vaihtelevat sesongin mukaan, joten myös mehun maku vaihtelee.Voiko mehua pakastaa?
Todellakin voi!Pitääkö mehut säilyttää jääkaapissa?
Kyllä, kylmäpuristettuja mehuja on säilytettävä jääkaapissa. Mieluiten 4 asteessa.Mitä tarkoittaa, että mehu sisältää C-vitamiinia (askorbiinihappoa)?
Omenaa sisältäviin mehuihimme on lisätty C-vitamiinia (askorbiinihappoa) hapettumisprosessin estämiseksi. Näin mehussa säilyy kaunis ja luonnollinen väri. Käyttämämme C-vitamiini tuotetaan maissista biologisen käymisen avulla.Mistä voin ostaa Råsaftia?
Meidän mehuamme on saatavilla kaupoista, kahviloista ja hotelleista ympäri Suomen.